HET COACHING CONCEPT: GROWING BALLOONS

Groeien Logo

HET LOGO – GROWING BALLOONS

Growing Balloons ofwel Groeiende Ballonnen.

Mijn logo is bedacht uitgaande van mijn coaching concept.
Ten eerste komen mensen naar mij toe met een vraag. Vandaar het vraagteken voor de 1e stap. Daarna is het de bedoeling dat we samen op ontdekkingsreis gaan. Zo zag ik in de (luchtvaart)ballon een mooi symbool voor de fase waarbij we de wereld gaan ontdekken. Ik ben daarin de warme lucht die jouw ballon hoger doet vliegen zodat je een ruimere kijk krijgt op jouw omgeving. Jij bepaalt hoe hoog je wilt gaan en welke richting je uitgaat. Het is door vraagstelling dat ik die warme lucht voor jouw vlucht bezorg. Als laatste stap komt de gloeilamp als een bekend symbool van inspiratie. Na een ontdekkingstocht komen altijd wel nieuwe ideeën binnen: zowel grote als kleine. Elk idee kan je dichter bij je doel brengen. Het is vooral de actie die je hierop onderneemt die uiteindelijk maakt dat je vooruit gaat.

VERKENNINGSFASE

In een eerste stap gaan we eens luisteren, wat er bij jou als coachee leeft. Waar je naartoe wilt gaan. Waar je tegen aan loopt. Dat brengen we in kaart.

Hier zoeken we naar:
Wat je hoger doel is.
Hoe je huidige situatie eruit ziet.
Welke weerstanden er zijn.

 

ONTDEKKINGSFASE

In deze fase ga je ruimer naar je situatie kijken. We gaan ontdekken welke ervaringen je hebt. Je gaat leren je bestaande kennis en vaardigheden die je bezit in te zetten alsook nieuwe te gaan ontdekken. Zodanig dat je klaar bent voor de laatste fase.

Hier ontdekken we:
Welke gelijkaardige ervaringen je hebt.
Welke vaardigheden je hebt.
Welke hulpbronnen je kunt aanspreken.

INSPIRATIEFAsE

De laatste stap is de mooiste maar wellicht ook de meest uitdagende. Hier gaan we werken aan het beeld, de oplossing die voor jou het best werkt om richting je doel te gaan.

Hier gaan we na:
Welke oplossingen er bestaan.
Welke eerste stappen er genomen kunnen worden.
Welke ondersteuning er nodig is.

INZETBAARHEID

Het concept is inzetbaar voor individuen alsook voor groepen. Wil je meer over de toepassingen weten, klik dan op onderstaande knop.